Intersecția blestemată

În 2015, după apariția albumului „Sedermalibet”, bateristul Norbert-Gabriel Clocotici a înțeles că formația Deltamistic era o treabă serioasă, care își închegase deja o bază de fani și care promitea să facă purici măcar un deceniu de atunci încolo.

De aceea, Clocotici s-a gândit să se implice mai mult în promovarea trupei, în afară de lecțiile video pe care le dădea gratis pe Internet, la fel ca Sandu. OK: îi vedea pe Ion și pe Mishu opriți pe stradă pentru poze și autografe; îi vedea pe Vali și pe Romi răspunzându-le fanilor pe forum; îl vedea pe Radu făcând pe interesantul în diverse filmulețe, alături de prietena din acel moment… Dar el? El ce făcea?

Până într-o zi, când Gabi și-a dat seama că avea soluția mult mai la îndemână decât credea.

În primul an de facultate (2009-2010), atât Alexandru Skomorohin, cât și Gabriel Clocotici au locuit în căminul Conservatorului din București. În august 2010, înainte să înceapă al doilea an, cei doi și-au găsit o vilă pe care au împărțit-o cu chirie până în 2017, când și-au dat seama că faima națională adusă de albumul „Antonel de Bontonel” le permitea să-și cumpere ceva al lor.

„Antonelul” a reprezentat consacrarea formației Deltamistic în rockul românesc. Însă lumea largă începuse să audă de martori încă din 2015, mulțumită bateristului Gabriel Clocotici. Mai exact, grație unei mici obsesii a acestuia, apărute încă din 2010, odată cu mutatul în chirie. Dar ceea ce era chiar mai ciudat era faptul că doar Gabi pățea ce pățea. Lui Sandu, în schimb, nu i se întâmpla niciodată când se nimerea singur sau cu altcineva decât toboșarul, chiar dacă era vorba despre exact același loc.

De unde îi lăsa autobuzul, cei doi instrumentiști aveau de parcurs pe jos cam 500 de metri. Ca să ajungă acasă, Clocotici și Skomorohin mergeau pe jos 100 de metri după intersecție. Era o intersecție simplă, cu câte o bandă pe sens, fără semafoare și cu zebra desființată pe partea stângă, pe unde traversau muzicienii. La orice, dar absolut orice oră s-ar fi întors acasă, Gabi era nevoit să se oprească în intersecție și să aștepte: oricât ar fi fost de târziu în noapte, se ivea de undeva o mașină. De cele mai multe ori, venea din spate, dinspre stația de autobuz. Chiar dacă nu se întâmpla asta, nici atunci toboșarul nu avea voie să răsufle ușurat: imediat apărea cineva din față, de pe strada unde locuia el. Iar acolo trotuarul stâng era totdeauna ocupat de automobile. Așadar, martorul era nevoit să înainteze pe carosabil, strecurându-se între automobilul parcat și cel în mers. Din fericire, șoferul care venea avea pe unde să se strecoare, căci strada era cu sens unic. Din nefericire, tracasarea era veșnică. Așa avea Gabriel de pătimit nu doar la el acasă, ci. și la alte două răspântii din cartier, însă pe acolo avea drum mai rar.

În 2015, bateristul s-a gândit să facă un vlog cu aceste traversări ale lui, filmate în fiecare zi timp de o lună. Zis și făcut: timp de 31 de zile, Norbert-Gabriel a arătat că nu conta absolut deloc viteza cu care mergea, pauzele pe care le făcea pe stradă, ora la care se nimerea să vină acasă sau însoțitorii lui: dihania cu patru roți sărea ea de undeva.

Materialul a ieșit cam lung (15 minute), dar a avut un succes neașteptat, viralizându-se încă din primele 12 ore și devenind cea mai vizualizată filmare de până atunci cu vreun membru al trupei Deltamistic, în afară de cele din concerte. E drept: Gabi a știut să aducă toată lumea în fața camerei: nu doar pe Sandu și ceilalți colegi de formație (inclusiv impresarul), ci și pe prietenele lor. Nu-i vorbă: la popularitate a ajutat și titlul: „Coșmarul toboșarului: intersecția blestemată”. Încă de a doua zi, au apărut vloggeri care au promis să repete experimentul — atât la ei acasă, cât și la răscrucea lui Gabriel.

Și uite așa trupa Deltamistic a ajuns să fie cunoscută și în afara cercurilor de rockeri. De aceea, binemeritata celebritate din 2016, datorată lui „Antonel de Bontonel”, a fost mai degrabă o treaptă decât un salt.

În 2023, după ce formația — redenumită Jeg Tzappeshlitz în 2017 — a devenit vestită la nivel internațional, o fană i-a mărturisit lui Gabi că în 2016 agenția imobiliară la care lucra a profitat de faima acelui clip ca să pluseze discret la prețurile și chiriile din cartier.

Lasă un comentariu