Păţăşti! sau O revoluţie de hipsteri (partea a treia)

CITIŢI ŞI:

Păţăşti! sau O revoluţie de hipsteri (prima parte)

Păţăşti! sau O revoluţie de hipsteri (partea a doua)

 

Şi iată-ne ajunşi în anul 2018, spre sfârşit, când Călin Dăscălescu încheia socotelile legale şi îşi înregistra formaţiunea în instanţă: Partidul Eurasianiştilor Creştin-Ortodocşi (PECO). O damigeană a făcut poc!, un viţel a mugit ultima oară, nişte artificii şi-au împroşcat pe cer ilegalitatea, iar mai multe coli A4 dintr-un apartament de la Piaţa Trapezului au primit cele dintâi capitole ale programului electoral. Continuarea a apărut a doua zi, plutind pe portativele mahmurelii, o dată cu rescrierea câtorva pagini din noaptea precedentă, peste care cineva vomitase o mică hartă a Australiei, cu tot cu Oceania.

Eeei, dar una-i una, iar doi o fac sendviş. Dacă, în decembrie 2018, Călin Dăscălescu abia atingea 13% în sondaje, luna iunie 2019 l-a găsit pe dughinist cu 28 de procente în preferinţele alegătorilor. În vara aceea, Călin nu a avut odihnă: a premiat olimpici; a făcut pelerinaje la Muntele Athos şi la Ierusalim; a primit vizitele unor disidenţi persecutaţi de către diverse regimuri deminternist-atlantiste; a făcut milostenie; a organizat dezbateri filosofice încheiate invariabil cu beţii cumplite; nu în ultimul rând, şi-a scris autobiografia, pregătindu-se să o publice la o lună după ce va fi câştigat alegerile. A intitulat-o, provizoriu, „Un şut în fund e un pas înainte”.

Şi au sosit alegerile… Primul tur: Dăscălescu – 33%; candidatul de pe locul întâi – 41%. (Acesta, Max Herşcianu, provenea dintr-o faimoasă familie cu afaceri HoReCa şi fusese pus sub urmărire penală pentru nişte case pe care le-ar fi obţinut cu acte false, dar, chiar dacă trecuse deja anul, nu îl trimisese nimeni în judecată.) Între cele două tururi, a venit în România însuşi Aleksandr Ghelievici Dughin, să-l sprijine pe Călin. Intelectualii occidentofili s-au vexat atât de tare, încât s-au coalizat masiv în jurul candidatului pe care Vestul urmărea să îl impună. Atât doar că, înainte cu câteva zile de al doilea tur de scrutin, pe numele candidatului vechiului regim a apărut o plângere penală pentru că, după un miting electoral, ar fi înghesuit-o într-un infect WC turcesc pe fiica inginerului de lumini. Vârsta fetei? 13 ani, tot atâţia câte procente a pierdut învinuitul la votul final.

Reclame

Un gând despre „Păţăşti! sau O revoluţie de hipsteri (partea a treia)”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s