Vocea altora 1: Cum să devii ateu

Articol preluat de pe http://ateilor.wordpress.com/2011/03/02/cum-sa-devii-un-ateu/. Mulţumiri domnului Claudiu, proprietarul blogului.

Imagine sugerată de Ion Zestrea. Mulţumiri confratelui de idei.

Sunt două reguli principale şi grele pentru oricine doreşte să devină ateu. Daca eşti tentat, ai grijă. Nu este un lucru uşor de făcut.

Prima regulă este să ignori designul din natură. Îl vei vedea peste tot: de la plante, la atomi, la păsări şi albine, la anotimpuri, la designul corpului omenesc, la designul peştelui, al florilor, fructelor, picioarelor şi chiar al ciupercilor. Şi, desigur, uimitorul ochi. Oriunde te uiţi şi oriunde nu te poţi uita, vei vedea design.

Acum vine partea cea grea. Ignoră simţul realităţii dat de Dumnezeu. Admite că tot ceea ce a făcut omul este făcut de om, dar să fie lipsit de compromisuri şi de neclintit faptul că totul a apărut din nimic, fără nici un Designer. Odată ce ţi-ai rezervat perspicacitatea de a face asta, încoronează-te ca fiind inteligent. Foarte. Apoi, găseşte alţi atei care îţi vor confirma că eşti cu adevărat inteligent.

A doua regulă este să „crezi”. Acest lucru este foarte important, pentru că, dacă laşi să te cuprindă îndoiala, vei ajunge la teamă, iar acesta poate fi un lucru înfricoşător în cazul în care miza este un loc numit “iad”.

Crede că eşti corect în credinţele tale. Crede că evoluţia este într-adevăr adevărată. Crede că este ştiinţifică. Crede că nu exista verigi lipsă şi crede că Richard Dawkins ştie despre ce vorbeşte.

Crede că eşti o maimuţă şi că nu eşti responsabil din punct de vedere moral, deoarece maimuţele nu au absolute morale. Crede că a ta conştiinţă ţi-a fost dată de părinţi şi de societate, nu de Dumnezeu (întotdeauna foloseşte un “d” mic pentru Dumnezeu dacă este posibil).

Ca să creşti ca ateu, va trebui să înveţi limba “credincioşilor” – fraze precum “Nu există creaţie”, “Evoluţia este un fapt dovedit” şi puternica expresie “Flying Spaghetti Monster”. Învaţă arta fină “cut and paste” şi să răspunzi cu “Straw man”! Asta înseamnă că nu trebuie să răspunzi la orice provocare.

Toate acestea te vor face inteligent. Niciodată să nu conteşti evoluţia şi să nu gândeşti pentru tine însuţi.

Fă aceste lucruri şi vei fi capabil să te numeşti ateu. Cât de tare! Ei bine, ar trebui să spun că oricum nimeni nu poate sa fie ateu adevărat, pentru că ai nevoie de “cunoştinţă absolută”, ca să spui că nu există Dumnezeu. Deci, până când vei fi omniscient (ca Dumnezeu), poţi doar să pretinzi că eşti un ateu adevărat.

Reclame

9 gânduri despre „Vocea altora 1: Cum să devii ateu”

  1. Asta e un nou text pe care l-ai scris ca sa provoci dezbateri sau e scris din convingeri?
    Din ce motiv apare in titlul fraza „vocea altora”?

  2. Cu tot respectul, dar poza de mai sus e la fel de stupida si ilogica precum textul preluat de la Claudiu … sunt stupefiat cum puteti sa creati si sa credeti astfel de afirmatii …

  3. Aoleu, tu esti serios ? contraargument pt poza de mai sus ?, ai verificat un dictionar in ultima vreme ca sa vezi ce spune despre ” religie ” … defapt nici nu stiu care e statutul tau, esti la caterinca sau esti cu adevarat un religios combatant cum e Claudiu ca sa stiu cum sa te iau ?

    1. Pentru text, nu pentru poză. Nu sunt nici ateu, nici religios – doar respect coordonatele neamului: teritoriu, limbă, religie, tradiţii… Şi, văzând că încrâncenările de tip Noua Dreaptă nu duc nicăieri, prefer caterinca la adresa multiculturaliştilor şi a ateilor.

  4. Nici nu stiu daca merita sa imi „ard” degetele tastand prea multe, luand in calcul faptul ca a raspuns excelent @Robotu` de serviciu, pe blogul lui Claudiu, si asta referitor cu textul de mai sus … m-am gandit ca ai citit sectiunea aceea, oare merita sa o reluam ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s