Câteva detalii despre moartea lui Ion

Povestea e destul de veche – datează de prin iulie 2007. Mi-am imaginat-o pentru Johnny The Nox – i-am şi spus-o: să fie el cu nevastă-sa şi să pună nişte muzică – m-am gândit la “T.N.T.”, de la AC/DC, ca melodie de striptease, dar nu e exclus nici “Sad But True”, de la Mephallica… ăsta… Metallica. Aaaaşa. Şi, în timp ce  se mişcă el, dând din şunci ca Transfăgărăşanul din curbe (cântând ” ’cause I’m T.N.T., I’m dynamite”), gagică-sa să-l împroaşte cu şampanie, ca pe câştigătorii de Formula 1. Apoi, să sară el pe ea şi, la scurt timp după ce se apucă să îşi facă treaba, să se audă un “hhhhîîîî”, iar omul să îşi dea ochii peste cap, după care să se prăvălească peste ea.

Mă gândesc, însă, care ar fi reacţia fetei, văzând un mort în ea… Lasă – mai bine aşa decât să-i moară la intrare. Ce ar fi zis tipa în cazul ăsta? “Regelui i-a murit. Trăiască-i regelui!”? Facultativ (după gust, cum scrie-n cărţile de bucate), aşa cum el are parte de şampanie, ea ar putea avea parte de sirop de ciocolată – întins pe ea ca Tibetul pe harta Chinei. Caz în care moartea ar fi mai teatrală: atunci când cade, cel cu şuncile transfăgărăşanosimile s-ar facce pe faţă precum canibalii. Dar totul pentru front, totul pentru victorie, deci ar merita din plin să i se întâmple aşa.

Mă întreb ce figură ar face un eventual medic legist venit în investigaţie. Probabil o figură mai încurcată decât o demonstraţie de analiză matematică (“bucoanaliză”, după o vorbă de-ale omului în chestiune – “victima”). Dar în certificatul de deces ce va scrie? “Moarte fericită”? “Moarte telecomunicaţională” (dat fiind faptul că avea antena ridicată)? În tot cazul: ferice de cine ar sfârşi aşa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s