Cum şi-a luat Romi una peste bot, apoi s-a căsătorit (partea a doua)

La vreo juma’ de an după faza cu puiul, când apăreau în martori primele dârdâieli ale lui septembrie (sectembrie, cum îl auzise odată Mishu pe unul într-o frizerie, de se crăcănase de râs – mai-mai să-i taie frizeriţa urechea… şi nici măcar să picteze nu ştia Printzu’), martorii îl aşteptau, la o chindie, la aeroportul Otopeni, pe Johnny The Airnox, care fusese să îşi viziteze nişte rude, în Noua Zeelandă, şi trecuse şi pe la Nelu Mierloi, impresarul Black Code-ului timişorean, care terminase în Christchurch facultatea şi se stabilise tot acolo. Partea frumoasă e că îşi găsise un loc de muncă baban, pe măsura facultăţii absolvite (Biomecatronică): îl cooptaseră într-un program guvernamental de dezvoltare a unor biocipuri care să permită respiraţia prin piele, atunci când omul se afla sub apă. Ion şi Vali se uitau la aşa ceva ca la felu’ paişpe, însă Mishu (care tocmai îşi luase rezidenţiatul în dermatologie), Romi (care terminase Automatica) şi Mike (care se înscrisese tot la Automatică, în Bucureşti, la scurt timp după ce se retrăsese din aviaţia militară) erau numai ochi şi urechi.  Dar degeaba: dacă nu au fost ei acolo, ca să îl tragă de limbă, s-a ales praful: Ion nu a ştiut ce să-l întrebe, iar Nelu, care nu era tocmai arhetipul vorbăreţului, nu a pomenit decât în linii mari de program, neintrând în detalii.

Dar una şi cu una fac două, iar prilejul s-a dus: Johnny se afla acum în sala de bagaje, aşteptând, cuminte, să îşi vadă valizele venind pe banda rulantă. La un moment dat, începu să-i zbârnâie telefonu’:

– Ce faci, băăă!? exclamă el cu un dor nebun în glas, ca şi cum, cu inflexiunile vocii, l-ar fi îmbrăţişat pe Psihedelic de revedere într-atât de tare, încât să îi scoată pe gât pizza proaspăt mâncată.

– Băi… hai, că te aşteptăm afară. Auzi? Auzi? Ionelio? Nu-nchide. Ia zi: nord sau sud? întrebă impresarul cel rârâit.

– Bă… nord, că în sud am tot fost.

– Bine.

– Da’ de ce? De ce?

– Hai – vino-ncoace.

Şi, când acesta se ivi în pragul aeroportului, Lynx intonă, către gaşca de martori: „un’, doi, trei şi: <<When Johnny comes marching home again, hoorah, hoorah>>…”

– Hehehe… râse clăparul, apoi începu să îi pârâie în braţe, ca ursul, şi să îi îmbăloşeze cu pupăturile.

Acum, aţi putea să vă întrebaţi ce i-ar fi cântat martorii lui The Nox dacă acesta ar fi răspuns „sud”. Dar puteţi la fel de bine să nici nu vă obosiţi, pentru că Mishu a fost mai rapid – a întrebat el:

– LOL… Mişto… Şi, dac-ar fi zis „sud”, ce i-am fi cântat?

– Eee… Ia zi, Mike-ule: ce i-am fi cântat noi dac-ar fi răspuns aşa?

– „We all went down to New Orleans, for Bales, for Bales”…

– Aşa, aşa… îi zâmbi Ion cam cu jumătate de gură, adăugând: Bă, da’ pe Marghioala de ce n-o luaşi cu tine?

– Ăăă… are concert în seara asta. Fusei de dimineaţă s-o duc la Timişoara, răspunse Nazarov, gesticulând ca şi cum ar fi spus: „fusei s-o duc colea, la o vecină”.

– Aha… îngână Ionescu, printre dinţi, cu gândul la soprana cea blondă şi maţghiorţăindă, pe care bassistul i-o suflase. Eh… bine că ăştialalţi suntem toţi aici.

– Cum te-ai dissstrat pe-acolo? se auzi un glas sâsâit, ieşit de sub doi ochi somnoroşi.

– Aaa… bine că-mi adusei aminte. Veto, am ceva pentru tine. Şi, după ce rupse cu sigiliul bagajului (cu dinţii, normal – altfel, care ar mai fi fost şmenozeala?), Ioan-Alexandru Ionescu scoase din el un tamagochi imens, în formă de morcov, care presupunea, bineînţeles, să ai grijă de un iepure. Studenta la Medicină („Medicloanţă”, cum glumea ea) se roşi toată, dar nu putu să îl refuze pe clăpar, pe care îl umfla râsul, la fel ca pe Vali. Restul martorilor, din fericire, nu ştia faza, dar nu urma să treacă multă vreme până când Johnny avea să bată toba.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s