Mircea Scârţărescu

De ce pizda mamii voastre îl lingeţi în cur pe Mircea Cărtărescu? Are versuri cu o scobitoare mai sus decât cele ale unui manelist şi nu propovăduieşte nimic naţional.

Reclame

37 de gânduri despre „Mircea Scârţărescu”

 1. Vezi c-au mai fost niste baieti care incercau sa dicteze cam in ce linii ar trebui sa sa incadreze literatura. Nu de nationalism ii ardea pe ei pe mate, da’ p-aproape. (asta strict legat de ultimele cuvinte. restul e chestie de gust)

 2. :)) Esti criminal,de ce ar trebui un scriitor sa provavaduiasca ?
  Daca ar face asta n-ar deveni profet ?
  Si de ce ar trebui sa provavaduiasca ceva national..?
  :))
  Nationalismul nu salveaza natiunea,cu o floare nu s-ar face primavara.Si de unde l gasisi pe cartarescu asa infloritor.Cartarescu e un blogger cu blogul pe hartie.
  Da’ cine-l pupa n cur pe Cartarescu ?
  probabil singura chestie la cartarescu e ca poti relationa facil cu scrierile sale si asta-l face si mai popular.Gata !
  Si tu ii faci reclama acu,vezi ! :))

  1. Ai dreptate – nu-l mai aduc în taină.
   Nu toţi propovăduitorii sunt profeţi.
   De ce să propovăduiască ceva naţional? Pentru că e plină ţara de străinisme.
   Nu salvează naţiunea, dar e un pas.
   Cine-l pupă-n cur pe Cărtărescu? Toţi urbanii ăştia, futincuriştii ăştia snobi.
   Păi, aia e: sunt prea mulţi facili. Un Ion Barbu sau un Şerban Foarţă când se mai naşte?

 3. Fiecare scrie ce vrea.. Atat timp cat este citit de altii.. Asa cum scrii si tu aberatii, Asa scrie si omul cacarii. Unde-i problema?.. Daca unora le place, nu te caca in gustul lor, nici ei nu se caca la tine in cap, asa-i?

   1. Draga Vali, ca Mircea Cartarescu e apreciat la nivel national, iar tu nu, asta ar trebui sa fie problema ta, nu a celor carora le place ce scrie nenea asta. 😛
    E adevarat, Cartarescu a scris si opere facile, comerciale, usor de digerat de publicul larg, le-a scris ca sa faca si el un ban. A mai scris si articole politice prin diverse ziare, domeniu in care nu trebuia sa se implice. Dar acelasi Cartarescu a scris Nostalgia (ce alt volum de proza fantastica post-moderna avem in literatura noastra? ca de la Eliade si Voiculescu incoace, s-a cam terminat proza noastra fantastica!), acelasi Cartarescu a scris Orbitor (ceea ce dovedeste clar ca l-a citit pe Joyce, L-A INTELES si i-a mai si placut, pe deasupra), acelasi Cartarescu a scris Levantul (un exemplu clar de opera cu mai multe niveluri ale decodarii; cititorul trebuie sa fie un bun cunoscator al poeziei romanesti si sa poata diferentia foarte usor stilurile poetilor romani ca sa acceada la un nivel de decodare mai inalt).
    E interesanta ideea ta ca un poet trebuie sa propovaduiasca idei nationale, dar, stii, mai e unii, dom’ne, care nu propovaduieste nimic, face arta pentru arta, i-ete, ‘ai dracu’! si-i mai si apreciaza lumea!

    1. „Draga Vali, ca Mircea Cartarescu e apreciat la nivel national, iar tu nu, asta ar trebui sa fie problema ta, nu a celor carora le place ce scrie nenea asta. :P” – Ruxi, îmi bag pula-n comparaţia Mircea Cărtărescu-Vali Busuioc. Eu am scris asta de necaz că e supraevaluat, deşi, prin ceea ce scrie, e trup, suflet, nas şi gură în curu’ străinilor, fără să văd nici o fărâmă de autohtonism de la el.
     „Dar acelasi Cartarescu a scris Nostalgia (ce alt volum de proza fantastica post-moderna avem in literatura noastra? ca de la Eliade si Voiculescu incoace, s-a cam terminat proza noastra fantastica!)” – de Ion Hobana ce zici?
     „acelasi Cartarescu a scris Orbitor (ceea ce dovedeste clar ca l-a citit pe Joyce, L-A INTELES si i-a mai si placut, pe deasupra)” – şi un critic literar a citit o biblitotecă de cărţi, dar el cu ce vine propriu? Mă refer la a crea, nu la a critica. Şi sper că nu înţelegi „a critica” drept „a desfiinţa”.
     „acelasi Cartarescu a scris Levantul (un exemplu clar de opera cu mai multe niveluri ale decodarii;” – formă, formă, formă; idee – canci;
     „cititorul trebuie sa fie un bun cunoscator al poeziei romanesti si sa poata diferentia foarte usor stilurile poetilor romani ca sa acceada la un nivel de decodare mai inalt).” – nu se cheamă asta servilism şi neoriginalitate? Ca să nu zic plagiat.
     „E interesanta ideea ta ca un poet trebuie sa propovaduiasca idei nationale, dar, stii, mai e unii, dom’ne, care nu propovaduieste nimic, face arta pentru arta, i-ete, ‘ai dracu’! si-i mai si apreciaza lumea!” – aici, e vina mea: am uitat să spun: artă pentru artă, da, dar să nu plagieze, tatule. Să fie original. Eu, dacă mă cac, spun: „Bă, mă căcai. Avusei ceva să-i spun WC-ului.”. Nu spun: „Ăăă… Cum zicea şi poetul A, din epoca literară B, „mi-am exprimat faza terminală a digestiei, privită exclusiv în tubul digestiv.”” Şi să nu-mi spui că intertextualitatea nu e plagiat, că nu te cred.

 4. Pai si ce-ai vrea sa propovaduiasca prietene? Micii, pe Brancusi, Transfagarasanul? Uite, si tu esti national, si sa-mi fut una daca te-as propovadui pe undeva

  1. Chestii mărunte, dacă nu poate să scrie despre unele mari: mai un român care cumpără de la piaţă, de la ţărani, în loc să cumpere de la supermagazin… mai o situaţie cu un politician care finanţează o întreprindere românească… mai un soldat care are dileme în legătură cu România şi NATO… e greu?
   Şi de ce aş vrea să mă propovăduieşti tu? Eu n-oi fi în stare, după licenţă?

 5. fiecare scrie despre ce rahat vrea el,ete exemplu eu,care practic nu scriu despre nimic,si n-am nici o treaba nici cu taranii si nici cu supermagazinele,nici cu capra nici cu varza.Atata vreme cat rahatul pe care il scriu e gustat si apreciat pin mai multe locuri rezulta ca rahatu’ ala spune ceva cuiva,rezoneaza pe undeva.Tu vrei propaganda,nu literatura.
  Fiecare e liber sa scrie ce vrea litera lui,rezultatele vorbesc.
  Cu ce te-ar ajuta pe tine,ca individ,sa stii ca faci parte dintr-o natiune care are parte de reclama pozitiva ?
  L-ai luat pe cartarescu tap ispasitor,lasa-l pe cartarescu.De unde obsesia asta a ta pentru nationalism,pt traditionalism,specific national,etc.Chiar crezi ca ne-am pierde identitatea…
  Daca ai coaie consuma numai produse made in ro,de la hartia igienica pana la browser..
  Ti am zis,ocupa-te de tine si lasa idealurile romantice mai moale.
  Dar intotdeauna exista posibilitatea sa ma insel,nu stii niciodata,nu-i asa?

  Eu cred ca niciodata nu poti convinge pe cineva de virtualitatea valorilor in care crede…si asta se aplica si reflexiv.

 6. literatura a intrat si ea sub jurisdictia consumerismului,obiectele de arta sunt si ele un produs,care poate fi consumat,literatura nu mai poate si nu mai trebuie sa fie rezervata unor elite privilegiate. N-ai voie sa te plangi ca sunt multi facili,e egoist din partea ta…ca si cum ai spune ” vai,ia lucrul asta pretios si arunca cu noroi in el,il vulgarizeza”
  N-ai voie sa impui preferintele tale,ca si cum acestea ar fi singura cale dreapta,si ar salva vreo glorie pierduta sau nush ce.
  E destul pt fiecare,fiecare isi alege produsele pe care vrea sa le consume,si n-ai voie sa intrebi de ce cutare alege ceva in favoarea unui alt produs.

  E scarbos ce fac eu aici,nu-i asa?

 7. ma, nu stiu daca esti tu destept sau nu, cert e ca daca esti – si ai putea fi – nu ii faci cinste propriei desteptaciuni si-mi pare rau pentru tine.
  io nu stiu, frate, ce o fi asa de ademenitoare exprimarea cu pula, pizda si curul la fiecare 3 cuvinte, asta fiind un aspect.
  al doilea, sunt destept si ii critic pe toti. un fel de mircea badea care-si baga si isi scoate si are impresia ca nimeni din cei care nu-s de acord cu el nu are dreptate.
  un fel de „inteligentul obtuz si obscen”. mama, de astia mi-e cel mai mila. si scarba, in acelasi timp.
  hai noroc.

  1. Un(amun)o/Un(imun)o, răsfoieşte blogul şi caută cuvinte vulgare. Nu vei găsi. Dacă vei găsi vulgaritate, o vei găsi mascată, astfel încât cititorii să aibă plăcerea descoperirii. Am mai avut 3-4 articole în care înjuram ca la uşa cortului – recunosc -, dar le-am şters odată ce îmi trecuse supărarea pe cel/cea pe care o înjuram. N-am treabă cu Mircea Badea – are momente bune şi momente idioate.
   Nu îi critic pe toţi – am nişte repere de care nu mă ating. Unul dintre ele este Mihai Eminescu.
   În rest, mă aştept să fiu criticat cel puţin la fel de mult precum critic – nu mă gândesc că o să fiu primit cu perne de puf.

 8. „Psihedelicul” a facut o observatie foarte de bun simt: ca sa fim originali, autentici, creativi in cultura trebuie sa fim nationali, sa reinterpretam universalul prin prisma unui autentic folcloric, mitologic sau macar psihologic romanesc.
  Cultura occidentala, oricat de mult s-ar fi urbanizat, a fost valoroasa atata timp cat tot a avut o radacina intr-un element autohton.
  Cultura greaca antica s-a nascut din ceea ce aedul (bardul) Homer a redat (nu a inventat) din folclorul antic din Helada. Romantismul german s-a nascut influentat la greu de folclorul german. Muzica clasica a aparut tot pe baza unui sincretism dintre folclor si muzica religioasa. Marii prozatorii rusi au plonjat adanc in experienta istorica rusa si printre demonii psihologici ai propriului popor.
  Niciodata cultura serioasa nu poate lua nastere pe baze absolut urbane, absolut universale si absolut individualiste. Fara bazele autohtoniste, „creatorului” urban nu ii este la indemana altceva decat un soi de masturbare intelectuala nevrotica. De cand cultura s-a urbanizat absolut, a decazut absolut. Este gunoi tot ce a creat cultura occidentala in ultimii 50 de ani fara inspiratie din „solul” si din „cerurile” sub- si supra-constientului autohton. Cei care emuleaza aici gunoiul „fashion” de afara nu sunt decat niste emuli ai gunoiului. Si asta este si Scartarescu.
  Urbanilor carora le pute autohtonismul, nationalul, etnicul, le dau un sfat: puneti mana pe carte! Incepeti cu Homer, mergeti pana pe la Marquez (cam de aici a secat biberonul de autenticitate) si doar daca mai aveti timp, gustati si Scartarescu. Dar cred ca daca va antrenati un pic „nasul” cu ce este esential (nu mult), nu mai suportati mirosul de Scartarescu.
  Fac pariu ca 95% din adulatorii lui Scartarescu cu greu au mai citit alte 10 carti…
  Cinste lui „Psihedelicul” ca are „nas” sa sesizeze impostura si nu intra in corul bovinelor adulatoare. Cinste lui ca are curajul sa sfichiuiasca aprig impostura cu vorbe „de duh” asa cum se cuvine.
  Nu mai faceti pe mironositele speriate de „limbajul obscen” al „Psihedelicului”. In demascarea imposturii unora precum Scartarescu nu trebuie sa existe limita in utilizarea licentelor „poetice” specifice pamfletului… 🙂 Doua sfichiuiri precise, dar buruienoase, din popor, sunt mai eficiente in a dezumfla balonul de „rasini” decat tone de teorie si istorie a culturii si critica literara. Nu ca nu ar exista tone de teorie academica care ar putea taia chirurgical furunculul Scartarescu, dar pentru bovinele adulatoare ale Scartarescului… e mai greu cu cartea… doar sfichiuiala ridicolului o pot intelege (desi se supara)…

  1. Hai sa nu dam cu bata-n balta chiar asa! „Autohtonismul, tradionalul, etnicul” si autenticitatea n-au secat la Marquez, au ramas si pentru Pavic, Hrabal, chiar Herta Müller si alti modernisti, pe care sunt convinsa ca i-ai tot citit si re-citit daca-ti permiti asemenea consideratii in ceea ce priveste literatura contemporana! Nici pe departe nu trebuie „sa-ti puta” traditonalul si etnicul ca sa-l apreciezi pe Cartarescu, trebuie doar sa fii in stare sa intelegi tendintele culturale in timp ce le traiesti, un lucru de care, trebuie sa recunoastem, nu e in stare oricine.
   Voie buna!

 9. Don Chilote, Pornel, lupta nu se termina aici!!! Razbunarea lui Daffy Duck se va divedi crunta, acum participa la un targ de ciorapi vintage dar se intoarce.

 10. Aha, tiriap, stilul tau se extinde peste intreaga blogosfera. Impresionant. Dar nu vei scapa asa usor. Femeile cu linguri de la targurile vintage sunt de partea mea, si nu vei mai vedea pizda vintage multa vreme de-acum incolo.

 11. HAHAHA!!! Iar ma faci sa rad! Sa recunosc, sunt un umil acolit al lui Daffy Duck. Spiritul lui patrunde intreaga blogosfera. Muaaahahahahahahahahahahhaahahhahahaha!!!!!!

 12. Rasetul tau lugubru ar trebui sa-l infioare pe insusi Psihedelicul. Hmm… recunosc ca lupta va fi grea. Primeste aceasta sarja de bombe cu cacat direct peste resedinta ta din Scornicesti! Hahahahahah

 13. Trebuie sa recunosc ca pagubele sunt considerabile, jumatate din Scornicesti nu mai exista. Am pregatit o arma pe masura: Borcanele cu dulceata de ghinda ale scufitei rosii sunt indreptate catre cartierul tau general din Lehliu Gara.Vei avea de suferit.

 14. Hm. Te inseli amarnic. Bucati din scutul american anti-racheta au fost obtinute de mine prin furaciune, iar Lehliu este protejat. Sa vad insa daca vei rezista atacului devastator cu basini al lui Cartman. Kenny insusi mi-a promis sprijinul lui, iar Mr. Garrison te va scoate la tabla in pula goala. AAhahahahah

 15. Pfuuuuu!!!!Nu pot sa cred ca joci atat de murdar. Langa mine sa afla Foghorn Leghorn si este oripilat de amenitarile tale. In momentul de fata iti pregatim o supriza de proportii. Lehliu Gara o sa cada!!! Vei vedea.

  P.S. O uriasa nava cosmica plina cu fecale se va revarsa peste orasul tau!

 16. Nu-ti voi ierta aceasta sarja de maro in vecii vecilor, sper ca esti constient. In acest moment INSUSI PSIHEDELICUL SI-A ANUNTAT SPRIJINUL PENTRU MINE SI TE VA INGROPA INTR-UN EVEREST DE VOMA!!! VEI PIERI, NESABUITULE!!

 17. Jucaţi murdar, schimbaţi blogul. Nu ştiu cine e Psihedelicul ăsta, dar pare fioros. Aşa, după căutătură. Ca atare, mă simt nevoit să recurg la artileria ascunsă în Feldiooara! Îl chem în luptă pe Harap Alb, midgetul porno albinos!

 18. mah, eu de cartarescu am auzit… dar tu cine esti?

  si da tu un exemplu de scriitor pe placul tau, ca eu iti gasesc, in 5 minute, 50 de persoane care sa ti-l demonteze, pentru varii motive, in 4 minute.

  so, pana mea, spune si tu lucruri pe care nu le stim… ca de frustrari suntem satui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s