Lămurire

Acest text nu este adresat celor doi muzicieni. Este adresat unor fani care iubesc mult scandalul şi bârfa. Unor fani care jignesc mai tot timpul pe alţi fani doar pentru faptul că respectivii au alte idei şi gusturi. Aceşti fani ai domnilor Baniciu şi Kappl îi acuză pe alţii pentru fapte pe care le fac şi ei. Pentru aceşti fani banicieni si kapplieni, orice persoană ce are o părere contrară lor este trecută imediat pe lista neagră şi inclusă în rândul pupincuriştilor lui Nicu Covaci, însă ei se supără imediat când cineva le spune ca sunt pupincuriştii lui Baniciu şi Kappl. Cum s-a şi dovedit acum vreo două zile pe blog la nenea Kappl, unde un domn se plângea că gestul său de încurajare la adresa lu’ nenea Kappl este interpretat de mine ca un gest de pupincurism la adresa lui Ioji Kappl. Acel domn ar trebui să ştie proverbul: „ce ţie nu-ţi place nici altuia nu-i face”.

În orice caz, nu domnul acela era ţinta mesajului meu; dacă el s-a simţit vizat, eu nu sunt vinovat.

Mesajul era  o reacţie împotriva jignirilor  adresate mie, lui Nicu Covaci, lui Bogdan Bradu, lui Ionuţ Contraş, precum şi altora.

Nu cred că Mircea Baniciu s-ar simţi bine să se audă strigat în felul următor: „urangutan”, „cracă de copac” ori „maimuţă urlătoare”. Aşa cum unii fani ai lui Baniciu îl alintă pe  Bogdan Bradu. Aceşti fani au plăcerea să jignească foarte urât, dar nu suportă existenţa cuiva care să le dea replica.

Mesajul ăla care l-a deranjat pe domnul respectiv (adică pe nenea Eduard) este doar oglinda din faţa fanilor de care vorbeam. Am facut acelaşi lucru pe care îl fac ei, pe blogul lui Baniciu, pe forumul Phoenix, pe forumuri de ziare şi reviste. Pe blogul lui Ioji Kappl, se pare că s-a închis subiectul, dar cu o rândunică nu se face primăvară.

Eu îmi cer scuze domnilor Ioji Kappl şi Mircea Baniciu pentru cele spuse, însă doar aşa puteam să dau replică unora.

Pe blogul lui Ioji Kappl, am găsit un text foarte tare. Un text de Robert Fripp, pus pe blog la nenea Kappl de acelaşi nene Eduard. Priviţi textul, că este genial:

Suntem in masura sa ne pronuntzam asupra chestiunilor care ii privesc pe altii numai atunci cand am atins noi insine un nivel comparabil de realizare in propriul nostru domeniu de activitate. Pana atunci, e o dovada de inteligentza sa ne cumpatam parerile si sa le coboram tonul. O exprimare a ignorantzei e mai lesne de iertat; o interventie critica bazata pe ignorantza nu e asa usor de iertat; iar trambitzarea ignorantzei noastre ne poate limita sansele intr-o societate civilizata.

–––––––––––––––

Foarte tare, bestial chiar. Eu cred că textul ăla nu trebuie pus doar într-o parte a balanţei, aşa cum pare că s-a dorit.

–––––––––––––––

Sărbători fericite tuturor, un Sfânt Crăciun cât mai bun, iar anul ce vine să aducă la toată lumea mari realizări. Şi pace între clanuri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s